Mijn reis van steil naar krul

Gepubliceerd op 5 januari 2022 om 18:12

Welkom bij mijn blog

In deze blog ga ik schrijven over mijn ervaringen als kapster en over  krullen. Ik zal wat tips geven hoe je het haar kan behandelen en onderhouden.

Heel veel plezier met lezen!

 

Ik ben Bauke Polman, getrouwd met een lieve man en moeder van twee zoons.  Ik heb een klein schattig salonnetje bij mij thuis. Hier geniet ik elke dag weer van de mooie resultaten die ik behaal met mijn klanten. Graag deel ik mijn informatie over krullen met jou, zodat je met deze informatie aan de slag kan om jou krullen meer te bergrijpen.

 

Zelf ben ik geboren met steil, dik haar. Het liefste knipte mijn  moeder het bij mij kort of in een bob lijn omdat de elastieken en vlechten er uitzakte zo zwaar was het.

Wel had ik makkelijk haar, ik had meestal kort kapsel wat makkelijk te stylen was. De keren dat ik het lang liet groeien kon ik er weinig mee en droeg ik het vast. Tot dat ik na mijn zwangerschap van mijn tweede zoon meer slag in het haar kreeg ik merkte als ik het met een diffuser deed drogen er meer volume en slagen in kwamen. Maar ook in die tijd heb ik het weer een keer heel kort afgeknipt. Ik wisselde vaak van kapsel omdat ik dat super leuk vond. Tot dat ik me meer in krullen ging verdiepen, ik had een paar klanten met krullen maar kwam er zelf niet uit hoe je deze toch het mooiste kon knippen. Vaak deed ik de puntjes eraf of een bob zonder lagen want anders ging het te veel opkrullen en uitstaan en dat wilde de klant ook niet.

Tijdens een kappersshow kwam er een stukje voorbij over krullen knippen. Dit vond ik erg interessant en ging mezelf daar meer in verdiepen. Toen er een cursus aanbod kwam heb ik mezelf daarvoor ingeschreven. Ook kwam er in die zelfde tijd een krullenmerk die liet zien wat goede producten nou deed voor het haar. Daarin ging ik mij verdiepen want hoe mooi is het dat je met een mooie knip techniek voor krullen en producten samen kan voegen tot een behandeling om krullen onder controle te krijgen.

De kniptechniek die ik als eerste leerde was het niet voor mij. Ik vond de resultaten wel aardig maar niet geweldig. Tot dat ik de CC1 techniek leerden wauw wat een gaaf resultaat behaalde ik bij de klanten samen met goede producten voor het haar. Hierdoor werd mijn klanten kring groter en besloten mijn man en ik om te verhuizen zodat ik een salon aan huis kon beginnen. Tijdens het specialiseren in krullen kwam ik er achter dat mijn haar ook steeds meer ging krullen. Na mijn zwangerschap door de hormonen is mijn haar veranderd, Ik moet wel echt goed de slag/krul er in kneden en verstevigen met een gel om ze erin te krijgen. Mijn aanzet krult nog steeds niet heel erg omdat ik nog steeds niet het haarzakje heb die de krul bepaalt vanaf de aanzet. Ik heb nu zelf een permanent erin laten zetten om mijn krul wat sterker te maken, op deze manier heb ik meer volume en zakt het minder snel uit.

laat hier onder een rectie achter wat je er van vond of deel jou eigen ervaring. 

Liefs Bauke 

Reactie plaatsen

Reacties

Nancy
2 jaar geleden

Leuk geschreven. Had je ooit paars haar?
Je krullen zijn gaaf zeg! Ondersteunend permanent van nu is echt veel mooier dan wat ze vroeger deden. Groetjes

Cindy
2 jaar geleden

Wat leuk zit je haar bij maart /juni 2019. Wat voor een styling producten gebruikte je daar?

Bauke Polman
2 jaar geleden

Hoi soms gebruikte ik finnleys en toen die tijd nog controlled chaos. de foto's van januari 2019 was de eerste keer met de cc1 techniek.