Was vroeger alles beter?

Gepubliceerd op 7 januari 2022 om 18:22

Vroeger was alles beter toch?

 

Wie kent deze uitspraak nou niet,

Maar was vroeger alles wel beter?

 

Als het op haar producten aankomt is dat zeker niet het geval, in de loop van de jaren zijn de haarproducten sterk veranderd en verbeterd.

Haarverf is minder chemisch er zijn zelfs plantaardige haarkleuringen, de permanent vloeistof ruikt al minder chemisch dan vroeger en ook is er bescherming voor het haar als je met warmte tangen gaat werken.

 

Op het gebied van krullen is een mega verandering geweest vroeger had je niet eens een speciaal product voor krullen of het was er wel maar hielp het niet genoeg. Ik hoor vaak dat er vette producten werden gebruikt om het pluis te minderen of een harde gel. Grote rollers of het uit föhnen van krullen werd gedaan. Het chemisch steil maken door het te ontkroezen. Het haar had veel te lijden vroeger.

 

Gelukkig hebben we sinds een aantal jaar veel betere producten ontwikkeld en weten we steeds meer hoe we onze krullen moeten behandelen. Wat we wel maar ook niet in het haar moeten gebruiken.

Maar ook op gebied van steil haar zijn er betere producten.

Wist jij dat je onbewust plastic in het  haar smeer? In heel veel shampoos en conditioner, maskers zitten synthetische siliconen deze leggen een laagje om het haar heen waardoor het haar stikt en geen voeding op kan nemen. Het lijkt erop dat je haar er gezond en glanzend uitziet maar dit is vaak schijn. De synthetische siliconen blijven lang in het haar zitten en krijg je er niet makkelijk uit, ik was ook iedereen in de salon met een speciale detox shampoo om deze laag uit het haar te krijgen zodat ik schoon haar heb om te behandelen en het de juiste voeding en verzorging tot zich kan nemen.

Door een te grote hoeveelheid aan synthetische siliconen word het haar droog, kan het niet meer ademen en is het gevoelig waardoor het snel beschadigd kan raken. Het woord ook zwaarder en futloos en kan je er geen kant meer mee op.

In mijn salon gebruik ik shampoos en conditioner zonder siliconen, sulfaten en parabenen en is het plantaardig.  Parabenen komen in mijn shampoos  niet voor dit is een conserveringsmiddel om de shampoos langer houdbaar te houden, heel veel mensen krijgen hier ook een allergische reactie van.

Dan heb je ook nog sulfaten, dit zorgt ervoor dat het haar flink word gereinigd en laat de shampoo schuimen. Hierdoor droogt het haar veel sneller uit het verwijderd namelijk jou natuurlijke eiwitten en oliën die nodig zijn om het haar gezond te houden.

 

Dus was vroeger alles beter? Nee niet op het gebied van haarproducten, en misschien denken we er in de toekomst er weer anders over omdat er nog meer is uitgezocht wat het beste is voor ons haar.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.